Доказани характеристики, ново измерение на възможностите за свързаност и многообразието: Mercedes-Benz представя третото поколение Sprinter

  • Новият Sprinter може да бъде поръчан сега в продажбените центрове на Силвър Стар
  • Задвижването на предните колела разширява наличните опции, разнообразието от варианти достига ново ниво
  • Осем пакета с нови услуги за свързване значително улесняват управлението на автомобилния парк

Обстойни подобрения с голямо въздействие върху кабината като работно място

TRUCK EXPO, Лесново                Легендите се раждат от постиженията. От пускането на пазара през 1995 г., моделът Mercedes-Benz Sprinter е дал своето име на цяла категория превозни средства благодарение на изключителните си качества. Днес третото поколение на този най-продаван ван празнува своята премиера за България на специализираното изложение TRUCK EXPO. Сега той може да бъде поръчан oт Силвър Стар на цена от 23 482 евро (без ДДС).

"Sprinter продължава да демонстрира традиционните характеристики, направили го  толкова успешен в световен мащаб след пускането му на пазара – многофункционалност, стабилност и икономичност. В същото време впечатлява с ненадмината класа, например със своята свързаност и несравнимо разнообразие от варианти. Това го прави първото комплексно системно решение за автопаркове, както за вановете на Mercedes-Benz, така и за цялата индустрия", казва Александър Бабанин, изпълнителен директор на Силвър Стар, отговорен за автомобили с инвестиционно приложение и следпродажбено обслужване.

Постоянен контрол над парка с телематичната система Mercedes PRO connect

Третото поколение на Sprinter впечатлява със своя прогресивен дизайн, плюс функции за комфорт и безопасност на ниво, характерно за леките автомобили. В същото време той предлага максимална икономическа ефективност благодарение на по-ниските общи

експлоатационни разходи и ориентираните към клиента функции. Новите мрежови услуги на Mercedes PRO connect в съчетание с напълно новите мултимедийни системи MBUX (Mercedes-Benz User Experience) осигуряват идеална база за всички логистични и транспортни изисквания. Това започва със сложното управление на голям парк и завършва с парка на малки компании. Mercedes PRO connect осъществява връзката между управителя на парка с всички превозни средства и техните шофьори. Това дава възможност за управление на заданията онлайн и за извличане почти в реално време на информацията за превозните средства, като например местоположение, ниво на горивото или интервали за поддръжка. Осем пакета, налични франко завода с централизирани услуги за парка, превозните средства, шофьорите и услуги, базирани на местоположението, ще бъдат въведени при пускането на пазара на Mercedes PRO connect. Те включват, напр. наблюдение на превозните средства, експлоатация на превозните средства, комуникация с парка, управление на техническата поддръжка и дигитален Бордови дневник на шофьора.

С още по-голямо разнообразие от варианти, подходящи за всички сектори

Вариантите на каросерията могат да бъдат: частично остъклен товарен ван, пътнически ван, пикап, шаси, автобус или кемпер-ван, три конфигурации на задвижването, конструкции на кабината, дължини на каросерията, товароподемност в тонове, височини на товарното отделение и характеристики на оборудването – тези параметри сами по себе си позволяват допълнително увеличаване на броя на възможните варианти на Sprinter. В резултат на това могат да бъдат конфигурирани повече от 1700 различни версии. Тази увеличена до максимална степен модулност определя ядрото на новата концепция на Sprinter, отговаряйки както на специфичните за сектора изисквания, така и на изискванията на различните клиентски сегменти. Продуктовата гама включва, напр. решения за куриерски услуги за доставка на стоки от транспортния център до крайния

клиент, за превоз на стоки на по-дълги разстояния или за сервизни техници, които използват своето превозно средство като мобилен магазин за резервни части. Новият Sprinter може да бъде използван като кемпер-ван или автобус, както и като линейка от аварийно-спасителните служби.

Технически акценти: Задвижване на предните колела и две нови трансмисии

Доказаната концепция с задно задвижване и задвижване на всички колела сега е допълнена с нова система за задвижване на предните колела. По причини, присъщи на конструкцията, полезния товар на тази версия се увеличава с 50 килограма в сравнение с версията с задвижване на задните колела. 80-милиметровият по-нисък товарен праг прави значително по-удобно товаренето/разтоварването на използваните в търговската мрежа ванове.

Техническите акценти на новия Sprinter включват две новоразработени трансмисии за предно предаване. Деветстепенната автоматична трансмисия с преобразувател на въртящия момент е първата в широкия сегмент на вана. Скалата на предавките е градуирана, за да осигури оптимален баланс между ниската консумация и маневреността. Другите положителни качества включват ниско ниво на шума и изключителен комфорт при каране. Новата 6-степенна ръчна трансмисия впечатлява с максимален комфорт на скоростния лост и без дразнещи вибрации по ръкохватката му.

Практически интериор и товар до 5,5 тона

Работното място на шофьора е без излишни детайли, практично и предназначено да отговаря на съответните транспортни изисквания. Подобренията включват ергономично оформени седалки, стартиране без ключ и подобрена климатична система. Променливата концепция за складиране гарантира, че ще съберете всичко. Багажното отделение също предлага преимущества чрез интелигентни детайлни решения. Ниши на колелата с възможност за поставяне на товари и напълно използваеми височини на товарното отделение в комбинация с предно предаване повишават гъвкавостта. Максималният полезен обем е 17 кубични метра, като общия товар в тонове достига 5,5 тона.

 

Mercedes-Benz Vans също така издига сегмента на Sprinter до ново ниво, когато се касае за безопасността. Асистиращите системи, които са налични в новия Sprinter, включват напр.

реверсивна камера, показваща нейното изображение в огледалото за обратно виждане, модерен пакет за паркиране с 360-градусов изглед, сензор за дъжд и чистачка с вградена система Wet Wiper, осигуряващи оптимална видимост дори по време на процеса на почистване на предното стъкло.

©2021 TruckEхро. All Rights Reserved! Web agency Kaya Pro Ltd.