TRUCK EXPO укрепва иновациите в индустрията

Изложението премина с фокус върху концепциите за мобилност с грижа към околната среда и икономията на гориво

TRUCK EXPO 2022 завърши с многобройни сделки и рекорден брой посетители. Близо 6000 души - професионалисти и фенове на тежките машини – преминаха през откритите площи на Международния панаир – Пловдив, за да разгледат най-новите камиони, автобуси и специализирани превозни средства на водещите световни производители. Дори дъжда не спря любителите на технологиите при автомобилите и изкушените да ги изпробват в тест драйв.

Най-голямото изложение у нас в областта на тежката автомобилна индустрия разшири концепцията си за представяне на най-модерните търговски средства за превоз на пътници и товари. Фокусът на TRUCK EXPO 2022 бе поставен върху концепциите за мобилност, които осигуряват безопасен, икономичен и чист транспорт. Една от основните цели на изложението бе да покаже как технологиите трансформират цялата транспортна индустрия и се насочват към иновации в безопасността, горивната ефективност и неутрални по отношение на климата задвижвания.

„Производителите от секторите на логистиката и транспорта са изправени пред значителни предизвикателства, но вярваме, че на TRUCK EXPO 2022 успяхме да свържем иноватори в бизнеса и концепции в областта на транспорта, логистиката, интермодалността, но и обществените услуги, чистия градски и междуградски транспорт, доставките тип „последна миля“, подчертаха от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), организатор на форума. По думите им TRUCK EXPO 2022 се наложи като мястото за срещи на индустрията за годината и едно от най-прогресивните B2B събития в бранша.

За първи път тази година изложението ясно показа тясната връзка между автомобилната индустрия, транспортните компании, развитието на инфраструктурата и регулациите в сектора. Поради нарастващия обем на трафика и ролята на логистиката, чистотата и безопасността на превозните средства придобива още по-голямо значение, наред с инфраструктурата, градското и пътно планиране. Вече е очевидно за всички, че когато говорим за търговските превозни средства, се нуждаем не само от нов дизайн на двигателите, системи за безопасност, свързаност и сигурност, но и от нова обществена инфраструктура за зареждане и дигитализация в логистиката, т.е. от глобален подход с отворена, междуотраслова комуникация и общи регулации в сектора.

©2024 TruckEхро. All Rights Reserved! Web agency Kaya Pro Ltd.