Васил Чанев от Велико Търново бе на кръг от Европейския пистов шампионат за камиони на Slovakia Ring

P1650562Васил Чанев от Велико Търново стана свидетел на поредното впечатляващо представяне на германеца Йохен Хан (Jochen Hahn) в третия кръг от Европейския пистов шампионат за камиони (FIA European Truck Racing Championship). Той се проведе този уикенд на Slovakia Ring до Братислава и събра най-добрите пилоти на състезателни камиони на стария континент.

Йохен Хан (с IVECO) победи в два от четирите старта от състезанието 6-ти и 7-ми юни, и уверено води в ранглистата на FIA ETRC със 144 точки, пред съотборничката си Щефани Халм (103 точки) и унгареца Нoрберт Киш (Мерцедес – 95 точки). FIA European TruckRacing Championship е най-голямото състезание за камиони в света, което показва висш професионализъм и умения на екипите и шофьорите в паневропейска серия.Внушителният шампионат привлича повече от 420 000 зрители всяка година и се превръща във водещо събитие както за състезателите и техните отбори, за семейства и фенове, но и за производителите на оригинално оборудване, собствениците на автопаркове, шофьори и почитателите на моторните спортове.

Шансът да наблюдава на живо оспорваната битка при най-големите на пътя бе голямата награда на международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO2019, организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Васил Чанев бе късметлията, който спечели възможността да бъде част от FIA ETRC измежду повече от 5500 посетители на изложението на Летище Лесново преди месец в България.

©2022 TruckEхро. All Rights Reserved! Web agency Kaya Pro Ltd.