Българските транспортни компании търсят най-новото на пазара

TRUCK EXPO 2018 продължава и в събота на летище ЛесновоIvan Zanzov

Г-н Зънзов, за втора поредна година Асоциацията на автомобилните производители организира международно специализирано изложение TRUCK EXPO 2018. Как се развива бранша у нас?

Транспортният бизнес е силно развит в България и осигурява значителен процент от брутния вътрешен продукт на страната ни, както и заетост на много хора. Смея да твърдя, че българските транспортни компании са едни от най-конкурентните в Европа. Имат професионалното си управление, а през годините са се научили да се справят с най-различни предизвикателства и да оцеляват в силно конкурентна среда. Пазарът на тежкотоварни камиони се развива много добре, въпреки несигурността през последната година. Позитивните новини от Брюксел без съмнение ще се отразят много положително. Горд съм от единната позиция на всички държавни институции в защита на българските интереси.

Може ли българският бизнес да си позволи най-модерните и екологични модели на най-големите световни производители, които показвате на летище Лесново?

Изложението в Лесново е много важно за транспортния бизнес, защото това е мястото, където производителите имат възможност да представят най-новите си продукти и решения. Това е една много добра възможност и за транспортните фирми да се запознаят с тях и да планират следващите си доставки, които да са в крак с последните технически достижения. Те не само могат да си позволят най-новите ни продукти, а и активно ги търсят, защото в днешно време професионално управление и конкурентност се постигат само с прилагането на най-модерните решения. Volvo Trucks например ще представи решения в областта на регионалния транспорт и строителството - сегменти, които имат по-ограничено търсене, но това се променя през последните години.

С какво Volvo Trucks впечатлява посетителите на изложението?

Разбира се акцент е международният транспорт - сегмент, в който сме сред водещите производители в света. На изложението показваме за първи път новата серия Volvo FH Reloaded, която е специално създадена за оптимизиране разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и условията за работа и живот в кабината. Volvo FH Reloaded вече се тества активно на пистата в Лесново. Елате и опитайте, ще почувствате разликата – първо в усещането, а после – в икономията за компанията.

TRUCK EXPO 2018 представя 54 изложители и над 100 световни бранда в сферата на тежкотоварната автомобилна индустрия. Сред изложителите са тежкотоварните модели на DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS и лекотоварните на FORD, ISUZU, MITSUBISHI, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, както и производителите на ремаркета и полуремаркета, гаражно и сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла и др.

Изложението продължава и утре, когато е обявен Ден на отворени врати за всички посетители – професионалисти, любители на тежките машини и техните семейства. От 10:00 до 16:00 ч. са предвидени много атракции, забавления и изненади за малки и големи - тест драйв за професионалисти, кетъринг зона, детски кът, томбола с награди. TRUCK EXPO 2018 се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

-----------

Иван Зънзов e Търговски директор на Волво Тракс България, член на Асоциацията на автомобилните производители. Има 19 години опит в автомобилния бранш, 12 от тях като търговец на леки автомобили и управител на филиали Плевен и Пловдив в „Мото Пфое". От 2011 г. заема позицията настоящата си позиция във „Волво Груп България". 

©2021 TruckEхро. All Rights Reserved! Web agency Kaya Pro Ltd.